Wij werken plezierig samen met Shalom, bijvoorbeeld in het organiseren van de Burendag of sport in de wijk. Shalom is altijd open voor gesprek. Ze zijn niet alleen bereid om mee te denken maar ook om mee te doen! Lizet Klein Nagelvoort, Stichting WIEL
Careander en Veluwse Heuvel zijn een samenwerking aangegaan waarin we elkaar versterken en aanvullen. Beide organisaties zijn zich zeer bewust van de kwetsbaarheid van elkaars doelgroepen. Het welzijn van de doelgroepen staat bovenaan. Bijzonder is dat een aantal mensen hier werken onder begeleiding van een jobcoach. Een jobcoachbaan is zelfstandig werken met begeleiding op afstand. Het is fantastisch dat mensen hier op eigen niveau kunnen werken. Jobcoach Jolande over de samenwerking met Veluwse Heuvel.

Samenwerken creëert win-win situaties voor client, bedrijf, wijk en zorgorganisatie. Bijvoorbeeld onze cliënten die ondersteunen juffen en meesters op basisscholen, één cliënt werkt een ochtend in een garage op ‘t Harde.

 

Samenwerking met St. NW Veluwe

Een groep mensen met een verstandelijke beperking krijgt één dag per week dagbesteding op de locatie wijkontmoetingscentrum de Binnenhof in Nunspeet. Deze locatie is onderdeel van de Stichting Zorggroep NoordWest Veluwe. De groep werkt hier zoveel mogelijk zelfstandig en assisteert bij huishoudelijke werkzaamheden, verzorgt de koffie/thee en helpt bij het voorbereiden van de warme maaltijd. Maar er is ook ruimte voor andere activiteiten, variërend van creatief tot actief.

Gebruik maken van kwaliteiten

Wil uw organisatie gebruik maken van kwaliteiten van mensen met een beperking? Onze jobcoach ondersteunt bij de koppeling tussen cliënten en bedrijven. Vanuit Careander werken tientallen cliënten in bijvoorbeeld kinderdagcentra, scholen, winkels en horecagelegenheden. Neem contact op met Jolande ten Brinke via 06 23 19 5667.