Wij werken plezierig samen met Shalom, bijvoorbeeld in het organiseren van de Burendag of sport in de wijk. Shalom is altijd open voor gesprek. Ze zijn niet alleen bereid om mee te denken maar ook om mee te doen! Lizet Klein Nagelvoort, Stichting WIEL
Careander en Veluwse Heuvel zijn een samenwerking aangegaan waarin we elkaar versterken en aanvullen. Beide organisaties zijn zich zeer bewust van de kwetsbaarheid van elkaars doelgroepen. Het welzijn van de doelgroepen staat bovenaan. Bijzonder is dat een aantal mensen hier werken onder begeleiding van een jobcoach. Een jobcoachbaan is zelfstandig werken met begeleiding op afstand. Het is fantastisch dat mensen hier op eigen niveau kunnen werken. Jobcoach Jolande over de samenwerking met Veluwse Heuvel.

Midden in een rustige wijk in ‘t Harde ligt Shalom, een activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Samenwerken doen we met organisaties die onze manier van werken voor mensen met een handicap ondersteunen of zelf ook uitvoeren. Dat zijn onderwijsinstellingen, wijkcentra, gemeentes en bedrijven. Deze samenwerking creëert win-win situaties voor client, bedrijf, wijk en zorgorganisatie.

 

Initiatieven

Initiatieven van Shalom zijn onder andere St. Zorggroep NW Veluwe wijkontmoetingscentrum de Binnenhof in Nunspeet, ondersteunen ouderen in activiteiten en koken. Integreren ouderen en mensen met een beperking binnen wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arce in ‘t Harde. Door het organiseren van werk bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen en kinderdagverblijven zorgen we ervoor dat mensen met een licht verstandelijke beperking meedoen in de samenleving. Meer informatie over deze projecten is te vinden onder ‘samenwerkende organisaties’.

 

Activiteiten voor de wijk worden mede georganiseerd met wijkactiviteitencentrum Jeanne D’Arc en Stichting WIEL. Wijkbewoners worden uitgenodigd om mee te doen.